Op werkdagen voor 20:00 besteld, morgen in huis
Op voorraad
SKU
watermatrassen

Watermatrassen

Waardering:
100 % of 100

Onze watermatrassen zijn geschikt voor elk merk en model waterbed en worden geproduceerd conform Europese richtlijnen, in eigen fabriek en met de allerhoogste kwaliteitscontrole.

Vanaf 149,-
Prijs inc. BTW en gratis verzending
Vanaf 149,-
Prijs inc. BTW en gratis verzending
5 tot 10 jaar garantie op het watermatras
Oneindig keuze uit stabilisaties
Gratis onderhoudsset t.w.v. € 40,00
Advies nodig? Bel gratis +31 85 001 28 30
WhatsApp ons +31 85 001 3474

Hoogwaardig watermatras

Voor elk model en merk waterbed

Is uw waterbed lek en wilt u uw huidige watermatras vervangen of wilt u een nieuw waterbed matras kopen? Bij Silvano Waterbedden kunt u ook terecht voor vervangende universele watermatrassen die in elk model/merk waterbed passen. U kunt kiezen uit een watermatras voor een hardside waterbed of softside waterbed matras en uit 2 soorten vinyl. Uw waterbedmatras is leverbaar in diverse afmetingen zoals 80x200, 80x210, 80x220, 90x200, 90x210, 90x220, 100x200, 100x210 100x220, 140x200, 152x203, 152x213, 160x200, 180x200, 180x210, 200x200, 200x220 cm etc.

Onze watermatrassen zijn geschikt voor elk merk en model waterbed en worden geproduceerd conform Europese richtlijnen, in eigen fabriek en met de allerhoogste kwaliteitscontrole. Bestel nu uw waterbed zak online met snelle levering.

In onderstaande tabel kunt u zien welke opties standaard zijn inbegrepen en welke opties optioneel zijn. Daarnaast kunt u door te klikken op één van de bovenstaande tabs meer informatie krijgen m.b.t. het vinyl, de stabilisaties en de bezorging en (de)montage.

Standaard inbegrepen

opties

Softside model Hardside model
Hoge kwaliteit premium vinyl DIN EN 71-3 gecertificeerd Speciale gezondheidsvriendelijke vinylkwaliteit MESAMOLL 2 van LANXESS
Veiligheidsvoering van vinyl DIN EN 71-3 of MESAMOLL 2 vinyl
Watermatras halve duosysteem Watermatras monosysteem of complete duosysteem
  Pyramidescheidingswand HR Schuim
  Thermoscheidingswand Vinyl
  Thermoscheidingswand Textiel
Keuze uit 5 verschillende stabilisaties Extra vezellagen voor volledige demping (F5, F6, F7, F8)
  Aqua Sense Foam kern (openstructuurkern)
  3D Fiber met 5 zone drukverdeling
  Lendensteun
  Calipore
  Isolatiemat (bespaar 20% energiekosten)
  Slangen, pompen en onderhoudsmiddelen
Onderhoudspakket t.w.v. €40,-  
Gratis bezorging en montage aan huis Geen montage of montage en demontage

Vinyl

Het omhulsol van een watermatras bestaat uit een folie die ook wel vinyl wordt genoemd. Bij het samenstellen van uw nieuwe watermatras kunt u kiezen uit DIN EN 71-3 vinyl en Mesamoll 2 vinyl.

DIN EN 71-3 vinyl

Deze hoge kwaliteit premium vinyl is DIN EN 71-3 gecertificeerd. De grondstoffen zout en olie vormen de basis voor de productie van vinyl. De weekmaker en het bindmiddel van het door ons gebruikte vinyl, zijn op gezondheidseffecten getest en voldoen aan de Europese richtlijnen voor levensmiddelenverpakkingen en de DIN EN 71-3. De weekmaker die gebruikt wordt voor de Silvano watermatrassen, zorgt voor een levenslange flexibiliteit en dichtheid. Het vinyl voldoet aan alle maatstaven en normen van de Europese Unie. Op dit type vinyl wordt 5 jaar garantie gegeven.

Mesamoll 2 vinyl

In tegenstelling tot DIN EN 71-3 Vinyl, biedt Silvano Waterbedden op Mesamoll 2 vinyl 10 jaar garantie! Mesamoll 2 vinyl is namelijk het meest hoogwaardige soort vinyl en zorgt voor een langere levensduur van het watermatras. Watermatrassen gemaakt van mesamoll 2 vinyl zijn sterk, bijzonder slijtvast en dikker dan andere vinylsoorten. Een ander groot voordeel van dit type vinyl is dat het milieuvriendelijker is. Daarnaast is mesamoll 2 vinyl geschikt voor heat-sealing (naadloos lassen).

De tabel rechts laat het kwaliteitsverschil zien tussen Mesamoll 2 vinyl en normaal DEHP vinyl. Voor het testen van de duurzaamheid werden beide vinylsoorten blootgesteld aan Noordzeezouten en bacteriën. Het vinyl van het veel gebruikte DEHP waterbed toont een beduidend grotere slijtageaanslag op de elasticiteit en duurzaamheid. Het Mesamoll 2 vinyl is daarentegen na vijf jaar nog steeds in top conditie!

Garantie Watermatras

Stabilisatie

Bij Silvano Waterbedden kunt u het ligcomfort van het watermatras volledig naar uw eigen wens samenstellen. Kies o.a. uit een mono- of duosysteem, thermoscheidingswanden en diverse stabilisatieopties om uw gewenste ligcomfort te creëren.

Mono- of duosysteem

De keuze tussen een mono of een duo watermatras hangt af van een aantal factoren. Gaat u bijvoorbeeld een eenpersoons waterbed kopen of kiest u voor een tweepersoons waterbed? Hieronder hebben we de belangrijkste verschillen voor u op een rij gezet:

  Mono watermatras Duo watermatras

Aantal watermatrassen

1

2

Prijs

Goedkoopste keuze

Duurdere keuzen

Temperatuur individueel instelbaar

Nee

Ja

Stabilisatie individueel instelbaar

Nee

Ja

Comfort

Voldoende

Hoog

Stabilisatie opties

Het ligcomfort kunt u verbeteren door te kiezen uit diverse stabilisatiemogelijkheden. Bij Silvano Waterbedden heeft u de keuze uit een watermatras met individuele stabilisatie, 3D Fiber met 5 zone drukverdeling, openkernstructuur, lendensteun en calipore. Kiest u voor een duosysteem? Dan kunt u de stabilisatie individueel, dus onafhankelijk van uw partner uitkiezen.

Individuele stabilisatie

Bij deze stabilisatie heeft u de keuze uit F0 tot en met F8. Bij de stabilisatie F0 bevat het watermatras 0 vezellagen waardoor het watermatras 0% demping heeft. Gaat u op dit watermatras liggen? Dan duurt het ca. 10-15 seconden tot volledige demping. Bij de stabilisatie F8 bevat het watermatras 8 vezellagen (120% demping) en duurt het ca. 0 seconden tot volledige demping. De vezellagen zijn van zeer hoge kwaliteit en behandeld met een extra coating. De extra coating zorgt er voor dat de vezels in een optimale conditie blijven en er tegelijkertijd minder luchtvorming vormt in het watermatras. De vezels worden door 8 speciale bevestigingen met de hand aan elkaar genaaid, om het loslaten van de vezellagen te voorkomen.

F0 - 0% demping
0 vezellagen
ca. 10-15 sec. tot volledige demping
F1 - 20% demping
1 vezellaag
ca. 6-8 sec. tot volledige demping
F2 - 40% demping
2 vezellagen
ca. 5-6 sec. tot volledige demping
F3 - 60% demping
3 vezellagen
ca. 4-5 sec. tot volledige demping
F4 - 80% demping
4 vezellagen
ca. 3-4 sec. tot volledige demping
F5 - 95% demping
5 vezellagen
ca. 2-3 sec. tot volledige demping
F6 - 100% demping
6 vezellagen
ca. 1-2 sec. tot volledige demping
F7 - 110% demping
7 vezellagen
ca. 0.5 sec. tot volledige demping
F8 - 120% demping
8 vezellagen
ca. 0 sec. tot volledige demping
 

3D Fiber met 5 zone drukverdeling

Boven op de stabilisatie lagen (F1 t/m F8) wordt een 3D schuimkern met 5 zone drukverdeling vast gemaakt. De verschillende zones in deze 3D fibe zorgen er voor dat uitstekende lichaamsdelen (schouders) en zwaardere delen (buik/heup) evenredig worden ondersteund. Dit in combinatie met het water in het watermatras geeft een juiste balans tussen ondersteuning en comfort.

Stabilisatie 3 Fiber

Openkernstructuur, zwaar gestabiliseerd

Deze stabilisatieoptie heeft een zeer open celstructuur. Hierdoor kan het water vrijwel zonder tegenwerking door de gehele schuimkern vloeien. Door de specifieke vorm van de kern, geeft het matras een aangenaam waterbedcomfort. Een watermatras met een openkernstructuur stabilisatie is te vergelijken met een (zeer) zwaar gestabiliseerd watermatras. Openkernstructuur geeft eerst een zeer soepel gevoel van comfort, nadat u verder in de matras zakt, voelt het watermatras daar waar nodig steviger aan. Door deze progressieve ondersteuning, zal het watermatras voor elk lichaamstype geschikt zijn.

Stabilisatie openkernstructuur

Lendensteun

De lendensteun is extra ondersteuning die verwerkt zit in het midden van het watermatras, ter hoogte van de lenden/heupen. De heupen zijn het zwaarste gedeelte van het lichaam en kunnen daarom extra ondersteuning gebruiken. De lendensteun zorgt ervoor dat uw heupen wat minder ver in het watermatras kunnen wegzakken. Dit geeft een aangenamer ligcomfort. De lendensteun wordt ook wel Lumbar genoemd.

Stabilisatie Lendesteun

Calipore

Calipore bestaat uit een schuimkern (opencellige polyether met zeer grote cellen) en is netvormig met een celribstructuur. Calipore kunt u niet vergelijken qua stabilisatie met de andere stablisaties, calipore is met name uniek doordat het (preventief) werkt tegen nek-, rug-, heup-, schouder- en gewrichtsklachten. Maar dit type stabilisatie is ook uitermate geschikt voor mensen zonder lichamelijk klachten. Dit type stabilisatie geeft simpelweg het beste ligcomfort.

Stabilisatie Calipore

Energiebesparing

Op Silvano Waterbedden bieden wij een isolatiemat aan als oplossing om het energieverbruik te reduceren.

Isolatiemat

Bespaar tot wel 20% energiekosten door uw waterbed te voorzien met een isolatiemat! De zijkanten en bovenkant van een waterbed zijn voldoende geïsoleerd door de schuimranden en de waterbed tijk. Maar aan de onderkant van het waterbed gaat ontzettend veel warmte verloren. Een isolatiemat kan dit warmteverlies opvangen. De isolatiemat komt onder het matras en de verwarming te liggen, zodat de warmte niet naar onder verloren gaat. Een isolatiemat wordt gemaakt van schuim in combinatie met een aluminium laag. Door de aluminium laag wordt de warmte gereflecteerd waardoor de warmte weer terugkeert richting het watermatras. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee! Gezien de lange levensduur van een waterbed, wordt de eenmalige investering zeker terugverdiend. Een isolatiemat is echter enkel te gebruiken bij een softside waterbed.

Model

Onze Silvano watermatrassen zijn universeel en passen daarom in elk model en merk waterbed. U kunt bij ons een watermatras bestellen voor een hardside of softside waterbed.

Softside watermatras

Kiest u voor een Silvano softside watermatras, dan weten wij dat u een waterbed met een zachte en aan de binnenzijde schuin aflopende schuimrand hebt. Bij de bestelling van uw Silvano softside watermatras is het belangrijk dat u de buitenmaat van het waterbed opmeet, dus inclusief de schuimranden. Wij zorgen er dan voor dat u de juiste maat watermatras geleverd krijgt voor uw waterbed.

Softside watermatras

Hardside watermatras

Bij waterbedden zonder schuimranden kiest u voor het Silvano hardside watermatras. De omranding van uw ledikant zorgt voor het houvast van uw watermatras. In tegenstelling tot de softside matrassen, meet u bij de Silvano hardside watermatrassen de werkelijke afmetingen van uw matras op. Dus exclusief de randen van het ledikant.

Hardside watermatras

Veiligheidsvoering

Een veiligheidsvoering is erg belangrijk. Het vangt namelijk het water op indien er een lek ontstaat in uw watermatras. Daardoor wordt voorkomen dat het water gaat lekken op uw vloer en onderbouw. Watermatrassen moeten daarom altijd omringd zijn door een veiligheidsvoering. Wij raden altijd aan om het watermatras en de veiligheidsvoering tegelijkertijd te vervangen. De veiligheidsvoering wordt in dezelfde kleur en kwaliteit mee geleverd. Dus bestelt u een watermatras met DIN EN 71-3 vinyl? Dan krijgt u ook een veiligheidsvoering van deze kwaliteit. Door de speciale foam-omslag functie kan het watermatras nog makkelijker en beter worden onderhouden. Hierdoor wordt een nog langere levensduur van het watermatras behaald. Onze veiligheidsvoeringen zijn geschikt voor ieder merk en model waterbed.

Bezorging en (de)montage

Bij Silvano Waterbedden wordt uw watermatras altijd gratis thuisbezorgd. Daarnaast kunt u er voor kiezen om het watermatras zelf te (de)monteren, of u kunt dit laten doen door vakbekwame monteurs. U kunt kiezen uit de onderstaande drie mogelijkheden:

Watermatras zelf monteren

U hebt de mogelijkheid om uw watermatras zelf te monteren. De montage van het watermatras is namelijk zeer goed zelf te doen. Het gaat in feite om een bouwpakket. Bij deze mogelijkheid wordt het waterbed gratis thuisbezorgd. Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, is morgen in huis. Alleen bij de volgende watermatrassen geldt een langere levertijd: hardside, calipore, lumbar lendesteun, openkernstructuur en 3D Fiber met 5 zone drukverdeling.

Montage

Wanneer u de montage liever overlaat aan onze vakbekwame monteurs kiest u voor deze mogelijkheid. De kosten voor deze optie bedragen €149,- Onze ervaren monteurs hebben ruime kennis op het gebied van het monteren van watermatrassen. Uw nieuwe watermatras is geproduceerd binnen één week. Daarna kunnen wij de montage in gaan plannen. Onze afdeling planning neemt hiervoor zo snel mogelijk contact met u op om een passende afspraak te maken.

Bezorging, montage en demontage

Wij kunnen u volledig ontzorgen bij de aankoop van een watermatras. Naast het monteren van uw nieuwe watermatras, kunnen wij ook zorgdragen voor de demontage van het oude watermatras. De kosten hiervoor bedragen €189,-. Uw nieuwe watermatras is geproduceerd binnen één week. Daarna kunnen wij de montage in gaan plannen. Onze afdeling planning neemt hiervoor zo snel mogelijk contact met u op om een passende afspraak te maken.

Retour nemen oude waterbed of watermatras

Omdat wij u de beste service willen verlenen, bieden wij ook de mogelijkheid om het oude waterbed of watermatras retour te nemen. Bij de levering van uw nieuwe waterbed nemen wij dan direct het oude exemplaar mee. Op deze manier hoeft u zich geen zogen te maken op het moment dat uw nieuwe waterbed geleverd wordt. De kosten voor deze service bedragen €149,- voor een compleet waterbed en €89,- voor het retour nemen van uw oude watermatrassen.

Gerelateerde Berichten

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Watermatrassen
Uw waardering