Retourneren

Hieronder staan de belangrijkste onderwerpen voor retourneren

Retourproces bij losse producten

Alle waterbed onderdelen kunnen binnen 14 dagen (zichttermijn) na ontvangst aan ons geheel kostenloos geretourneerd worden, Uiteraard mag u het artikel wel beoordelen. Indien het beoordelen van de goederen verder gaat dan nodig om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen bent u aansprakelijk voor de waardevermindering. Zorg ervoor dat u de etiketten niet verwijdert en het artikel niet vies maakt. Dit bespaart u en ons, in het geval van een klacht, tijd en moeite. Binnen de 'zichttermijn van 14 dagen' kunt u een herroepingsmededeling doen. Daarna heeft u nog 14 dagen om het product terug te sturen. Zorg ervoor dat alle artikelen compleet en in de - voor zover redelijkerwijs mogelijk - originele staat en fabrieksverpakking geretourneerd te worden.

Let op!! Producten die niet geschikt zijn om te worden teruggezonden om redenen van gezondheidsbescherming of hygiëne en waarvan de verzegeling na de levering is verbroken nemen wij niet retour, Hier gaat het bijvoorbeeld om beddengoed, tijken en overige bedtextiel, Dat zou immers niet prettig zijn voor andere klanten.

Hoe retourneer ik mijn producten?

  1. Stop het product - indien redelijkerwijs mogelijk - terug in de originele verpakking.. Vervolgens plaats je het product in een verzenddoos om te retourneren. Als er labels direct op de verpakking van het product geplakt worden is het product voor ons onverkoopbaar. Doe dit dus nooit!.
  2. Vraag een retourlabel aan via het bovenstaande formulier
  3. Print het retourlabel uit die u via e-mail van onze klantenservice hebt gekregen. Plak het retourlabel op de verzenddoos en voeg het retourformulier in uw verpakking (Niet op de originele verpakking)
  4. Lever het pakket aan bij de dichtstbijzijnde PostNL-Locatie. Het is belangrijk dat je een bewijs van afgifte krijgt.
  5. Je ontvangt een e-mail zodra wij je retourzending hebben ontvangen in ons magazijn.

Terug naar boven

Retourproces bij complete bedden

Wij bieden u de unieke mogelijkheid uw watermatras(sen) binnen 100 dagen na levering om te ruilen of te retourneren. U heeft dus 100 dagen bedenktijd bij ons. Let op! Dit geldt alleen voor watermatras(sen), niet voor de losse bedonderdelen, ledikanten, split bedden, hardboxen, ladenonderbouw, hoofdborden, nachtkasten, verlichting, bedtextiel die Silvano Waterbedden ook aanbiedt. Het matras moet door een vakkundige monteur van Silvano Waterbedden gedemonteerd / omgeruild worden. Neem contact op met onze klantenservice voor een retourformulier. Zie de pagina proefslapen voor onze voorwaarden en meer informatie hierover.

Terug naar boven

Terugbetaling

Het bedrag zal zo spoedig mogelijk, uiterlijk binnen 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van de herroeping worden terugbetaald via hetzelfde betaalmiddel als waar u mee betaald heeft. We betalen u dan het gehele bedrag incl. evt. verzendkosten terug. Wij mogen wachten met terugbetalen totdat wij de producten hebben ontvangen of totdat u heeft aangetoond de producten te hebben teruggestuurd.(welk moment eerder valt).
Wat betreft onze montagediensten geldt dat u alleen gehouden bent de eventuele kosten te betalen voor de montagedienst tot het moment van ontbinding.

Terug naar boven

Hieronder kunt een gratis retourlabel aanmaken

Retourneren is bij ons gratis als je het op de volgende manier doet:

  1. Vul onderstaand formulier in
  2. Wij keuren de retourmelding
  3. Je ontvangt van ons per e-mail een retourlabel van PostNL

Uiteraard kun je de producten ook via een andere vervoerder retourneren, dan zijn de kosten wel voor jou.

Herroepingsrecht

Wanneer de consument gebruikmaakt van het herroepingsrecht, wordt de financieringsovereenkomst automatisch ontbonden.

Uitzonderingen
Alle op maat gemaakte producten zijn maatwerkartikelen en vallen niet onder het herroepingsrecht. Als u een maatwerkartikel door Silvano Waterbedden laat produceren dient het artikel door u te worden afgenomen. Maatwerkproducten kunnen niet worden geannuleerd en u heeft geen recht op retournering van de gemaakte kosten. Let op: Zodra u een compleet waterbed samenstelt in onze configurator word deze special voor u gemaakt (op basis van een individuele keuze of beslissing van de consument, of die duidelijk voor een specifieke persoon bestemd zijn) in onze fabriek en valt een samengesteld waterbed onder een maatwerk artikel. Hetzelfde geldt voor gevulde watermatrassen, deze kunnen ook niet geretourneerd worden

Terug naar boven

Europees modelformulier voor herroeping

U kunt ook gebruikmaken van het Europees modelformulier voor herroeping om aan ons kenbaar te maken dat u van de aankoop afziet. Gebruik van dit formulier is echter niet verplicht.

Europees modelformulier voor herroeping

Terug naar boven

Retouradres

Industriestraat 9
7091DC, Dinxperlo
Nederland

Terug naar boven