Waterbed temperatuur

Waterbed temperatuur

De temperatuur van een waterbed kan met behulp van de speciale waterbedverwarming zeer nauwkeurig ingesteld worden. Het comfort van een waterbed hangt sterk af van de ingestelde temperatuur. De ideale temperatuur kan per persoon verschillen. Zeker wanneer u met uw partner in een waterbed slaapt, dan kunt u hier rekening mee houden. Dit is mogelijk door te kiezen voor een duo watermatras. Dit zijn 2 gescheiden watermatrassen.

Wat zijn de voordelen van een duo waterbedmatras ten opzichte van een mono waterbedmatras?

Een mono watermatras is één groot matras. Een split waterbed met duo watermatras bestaat uit 2 losse watermatrassen. Deze twee matrassen worden in de midden gescheiden door een thermo scheidingswand. Het grote voordeel is dat de temperatuur van deze twee watermatrassen individueel ingesteld kunnen worden

Temperatuur waterbed instellen met de waterbed verwarming

Temperatuur waterbed instellen

Wat is de beste temperatuur voor mijn waterbed?

Vaak wordt door klanten de vraag gesteld welke temperatuur het is voor een waterbed. De ideale temperatuur van een waterbed ligt rond de 27 °C. Door te spelen met de temperatuur, kunt u voor uzelf uitvinden welke temperatuur u het meest prettig vindt. Dit hangt bijvoorbeeld ook samen met uw slaapkamer temperatuur.

Hoe lang duurt het voordat mijn waterbed warm is?

Het duurt tot 2 dagen voordat uw waterbed de gewenste temperatuur bereikt heeft. Dit naargelang de capaciteit van het verwarmingselement en de inhoud van uw watermatras.

Wat is de ideale waterbed temperatuur in de zomer?

De optimale waterbed temperatuur ligt in de zomer om en nabij de 26 °C. Ten opzichte van de winter verschilt dit 1 a 2 graden. In de zomer is een waterbed heerlijk koel!

Wat is de ideale waterbed temperatuur in de winter?

In de winter is de meest optimale waterbed temperatuur 27 °C a 28 °C. Per persoon kan dit echter verschillen. Met behulp van de waterbedverwarming kunt u voor u zelf uitvinden welke temperatuur u het meest prettig vindt.

Wat is de minimale instelling van mijn waterbedverwarming?

Wat is de minimum temperatuur voor een waterbed? Het comfort van een waterbed hangt sterk af van de temperatuur van uw waterbed. Wanneer u de temperatuur te laag ingesteld, dan zal het watermatras warmte onttrekken aan uw lichaam. U krijgt het koud. Dit gaat ten koste van een goede nachtrust. Wij adviseren daarom altijd om uw watermatras voldoende op temperatuur te houden.

Technisch gezien is de minimale temperatuurinstelling van een watermatras is 24°C. Wij adviseren deze temperatuur niet. Dit omdat een waterbed temperatuur van 24°C teveel warmte onttrekt aan uw lichaam. Een waterbed zonder verwarming is dus niet mogelijk.

Wat is het verschil tussen de verschillende modellen waterbed verwarmingen?

Bij Silvano Waterbedden kunt u 6 verschillende uitvoeringen waterbed verwarming kopen. Hierbij wordt onderscheidt gemaakt tussen de relatief goedkope calesco waterbedverwrmingen, keramische waterbedverwarmingen en het extra zuinige carbon waterbedverwarmingen.

Temperatuur waterbed verwarming

Waterbed verwarming plaatsen

Calesco waterbed verwarming

De meest goedkope waterbed verwarmingen uit ons assortiment zijn de Calesco Classic en Calesco Basic. De calesco Classic biedt een eenvoudig manier van instellen. U kunt kiezen uit 7 verschillende standen. Het temperatuur bereik ligt tussen de 20°C en 36°C. Bij de Classic ligt het temperatuur bereik ook tussen de 20°C en 36°C. Alleen kan hier de temperatuur exact ingesteld worden i.p.v. 7 standen. Ook is bij dit model de thermostaat afkoppelbaar. Erg handig, want vaak als de waterbed verwarming kapot gaat ligt dit aan de thermostaat. U hoeft dan niet het gehele watermatras leeg te pompen, maar u vervangt dan alleen de thermostaat.

Keramische waterbed verwarming

Een andere optie is de Keramische Delta K waterbed verwarmingselement. Dit verwarmingselement heeft een temperatuurbereik van 24 °C tot 32 °C. De thermostaat van dit model is niet afkoppelbaar. Bij het Sigma K waterbed verwarmingselement kunt u de thermostaat wel afkoppelen. Dit model heeft een hoger temperatuurbereik van 24 °C tot 36 °C.

Carbon waterbed verwarming

Een carbon waterbedverwarming is zeer efficiënt. Het carbon verwarmingselement is daarnaast ook nog eens erg dun. De temperatuur is zeer precies instelbaar met een temperatuurtolerantie van ± 0,1°C.

De Carbon Classic waterbedverwarming heeft een temperatuurbereik van 25 °C tot 35 °C. Bij dit element is de analoge thermostaat afkoppelbaar.

De carbon waterbedverwarming IQ Digitaal is het paradepaardje binnen ons assortiment. Het temperatuurbereik is 24 °C tot 36 °C. Uniek is de netvrijschakeling waarbij het geheel echt stroomloos wordt. U kunt zo energiekosten besparen en de toch al lage elektromagnetische straling wordt gereduceerd tot 0.