Swipe to the right

Wat is de juiste afmeting van mijn watermatras?

Wat is de juiste afmeting van mijn watermatras?
2 years ago Geen opmerkingen

Een bed is ontzettend persoonlijk en heb je dan ook in vele verschillende soorten en maten. De juiste afmetingen van je waterbed te vinden, kan dus ook erg lastig zijn. Want waar moet je dan zoal rekening mee houden? Een soft-side waterbed heeft bijvoorbeeld rondom schuimstofranden, waardoor de binnenmaat van het matras kleiner uitvalt, dan de buitenmaat. Geen overbodige luxe om je hierover goed in te lezen dus!

Wat betreft de optimale afmetingen van een matras, zijn er een aantal dingen die belangrijk zijn om rekening mee te houden. Zo zijn bijvoorbeeld de foamranden aan de bovenkant van het bed 7cm. Door deze randen, dient men rekening te houden met een verschil in afmeting tussen het werkelijke bed en het benodigde matras. Rekent u daarom de juiste afmeting van uw watermatras uit door de afmeting van uw bed te verminderen met (7x2=) 14cm.

Hou om deze reden de onderstaande berekening aan om uw binnenmaat correct te kunnen berekenen.

Afmeting (buitenmaat) bed – 14 cm = optimale afmeting watermatras

Een voorbeeld: een waterbed met de buitenmaat van 180x200 cm, heft een binnenmaat van (180-14=) 166cm bij (200-14=) 186cm. 166x186cm zijn dan de werkelijke, benodigde afmetingen van uw watermatras.

Om de gehele optimale maat van zowel uw waterbed als uw matras te berekenen, adviseren we de volgende vuistregel:

Lichaamslengte + 30 cm = Buitenmaat waterbed

Buitenmaat waterbed – 14 cm = Optimale afmeting watermatras

Dit betekent dat voor een lichaamslengte van 1,80 M., een waterbed van 2,10 M, het meest geschikt zou zijn.

Door van tevoren de afmetingen van zowel het bed als het matras goed te berekenen, zorg je ervoor dat je gehele lichaam wordt ondersteund door het werkelijke watermatras. Dit voorkomt dus dat je met je hoofd en/of voeten op de foamrand komt te liggen in plaats van te kunnen genieten van het gehele watermatras.

Geen zin om te rekenen? Hieronder vind je een overzicht van onze aanbevelingen wat betreft de afmetingen van je waterbed voor elke lichaamslengte:

Lichaamslengte Lengte waterbed
Lichaamslengte tot 175 cm Lengte waterbed minimaal 200 cm
Lichaamslengte tot 180 cm Lengte waterbed minimaal 210 cm
Lichaamslengte tot 190 cm Lengte waterbed minimaal 220 cm
Lichaamslengte tot 200 cm Lengte waterbed minimaal 230 cm

Naast onze standaardmaten, bieden wij ook de mogelijkheid om (wanneer gewenst) een aangepast waterbed te leveren. Zo zijn bijvoorbeeld bedden langer dan 2,30 M, dan ook geen probleem. Neem hierover vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

De standaardbreedte van onze waterbedden zijn 180 cm, 200 cm of 220 cm. Maar uiteraard geldt ook hiervoor: voor een breder bed dan de standaardmaat, zijn wij u graag van dienst.

Posted in: Instructies