Koud in bed? Een waterbed of goed dekbed is de oplossing!

Koud in bed? Een waterbed of goed dekbed is de oplossing!

Heeft u het vaak koud in bed? Dan is een waterbed de perfecte oplossing. Want met een waterbed regelt u zelf de temperatuur. Nooit meer koude voeten dus! En wanneer het warmer wordt, dan stelt u de temperatuur gewoon weer wat lager in. Zo heeft u het dus ook nooit te warm. Naast een waterbed is een goed dekbed ook een effectieve oplossing tegen kou in bed. Een goede kwaliteit donzen vier seizoenen dekbed maakt in dat geval echt het verschil. Daarom hebben ze in skigebieden vaak ook de beste kwaliteit donzen dekbedden. In deze blog leggen we uit waarom een donzen dekbed zo goed werkt tegen kou. Ook geven we wat praktische tips tegen kou in bed.

Waarom werkt een donzen dekbed zo goed tegen kou?

Een donzen dekbed is gevuld met veren van eenden- en/of ganzendons. En hoe beter de kwaliteit van deze veren, deste beter de isolatie van het dekbed. De lucht tussen de donshaartjes zorgt daarbij voor een optimale temperatuurregulatie. Zo is dit dekbed in de winter lekker warm en in de zomer heerlijk koel.

Donzen dekbedden zijn lekker licht en luchtig en vallen soepel om je heen. Ze zijn van natuurlijk materiaal, nemen goed vocht op en ademen ook goed. Kies bij voorkeur voor een vier seizoenen dekbed zodat u de dikte van het dekbed kunt aanpassen aan uw behoefte. Binnenkort vindt u een nieuwe collectie met een ruim assortiment aan dekbedden in onze webshop. Ook wordt onze bedtextiel collectie uitgebreid. Neem dus zeker even een kijkje, want onze prijzen zijn zeer scherp.

Tips tegen kou in bed

Het voorjaar in Nederland is zeker niet altijd lekker warm (al hopen we natuurlijk van wel). Daarom geven we u nog even wat praktische tips tegen kou in bed.

Kies het juiste bedmateriaal

Pas per seizoen uw dekbed aan. Heeft u een vierseizoenen dekbed? Vervang uw winterdekbed dan in maart voor uw voorjaarsdekbed. Kies ook voor dikkere en warmere materialen voor uw beddengoed. Een stof als flanel is heerlijk zacht en warm in de winter. Maar er bestaan ook dikkere zachte katoensoorten die prettig aanvoelen.

Stel de juiste temperatuur in

Ook de juiste temperatuur in de slaapkamer is essentieel voor uw nachtrust. Te koud zorgt er vaak voor dat het ook te koud is in bed. En wanneer het te warm is, dan wordt u weer niet fris wakker. De ideale temperatuur voor in de slaapkamer is 18 graden. Zet uw raam ook altijd op een kier voor frisse lucht.

Koude en warme douche

Voordat u naar bed gaat, neemt u bij voorkeur eerst een lange warme douche. Daarna neemt u een wat koudere douche. Dat klinkt misschien tegenstrijdig. Maar het werkt echt! Dit soort wisselbaden stimuleren de bloedsomloop. Ze zorgen ervoor dat uw lichaam op de juiste temperatuur blijft.

Een warmtebron

En als laatste helpt natuurlijk een hulpmiddeltje voor extra warmte ook altijd goed. Plaats een elektrische deken of kruik in bed. Maar ook een pyjama die uw lichaam volledig bedekt of warme sokken werken prima.